Kendte danskere - se listen her

Kendte danskere – se listen her

Listen over kendte danskere omfatter mange bemærkelsesværdige personer. Det omfatter den danske forfatter HC Andersen, fysikeren Niels Bohr og filosoffen Søren Kierkegaard.

Der er mange kendte danskere, der har slået markant igennem i deres arbejdsfelt. En sådan dansker er HC Andersen, som er bedst kendt for sine eventyr.

Niels Bohr var en dansk fysiker, der vandt Nobelprisen i fysik i 1922 for sit arbejde med atomstruktur og kvantemekanik.

Søren Kierkegaard var en filosof og teolog, der havde en betydelig indflydelse på vestlig filosofi, især eksistentialisme, kristendom og samfundsteori.

Hvad er Danmarks nationalret?

Danmark er et land i Nordeuropa med en befolkning på 5,7 millioner mennesker. Det er det største land i Skandinavien og det niende største land i Europa.

Den danske nationallov hedder "Dansk Grundlov". Den blev oprettet i 1849 og er siden blevet ændret mange gange, senest med arveloven fra 1953.

Hvilken dansk by er kendt for sin vikingefortid og historiske bygninger fra 1800-tallet?

København er Danmarks hovedstad og største by. Det er også sæde for Danmarks parlament og regering.

København er berømt for sin vikingefortid og historiske bygninger fra det 19. århundrede. Det blev grundlagt i 1167 som handelssted af biskop Absalon, med navnet "Købmannahavn". Byen voksede til at blive en af de vigtigste havne i Nordeuropa og tiltrak købmænd fra hele Skandinavien og Europa.

Hvad er det danske flag?

Det danske flag er en rød baggrund med et hvidt kors, der strækker sig til flagets kanter. Det er også kendt som Dannebrog.

Den blev første gang brugt i Danmark i 1219, og den har været brugt lige siden. Det danske flag blev vedtaget den 15. juni 1818. Det danske flag har haft mange forskellige versioner gennem historien, men det har altid været rødt og hvidt med et hvidt kryds.

Hvad er nogle kendte vartegn i Danmark?

Danmark er et lille land i Nordeuropa. Det har en befolkning på kun 5,6 millioner mennesker, og det er et af de tættest befolkede lande i verden. Danmark har et areal på 43.094 kvadratkilometer og grænser op til Tyskland mod syd, Sverige mod øst, Norge mod nord og Finland mod nordvest.

Danmark har mange kendte vartegn som forlystelsesparken Tivoli i København, Nyhavns kanal i København, statuen af Den Lille Havfrue i København og Kronborg Slot i Helsingør for blot at nævne nogle få.

Hvorfor kaldes Danmark "verdens lykkeligste land"?

Danmark er det lykkeligste land i verden, fordi det har en høj grad af social støtte og lighed, en god balance mellem arbejde og privatliv og en sund arbejdskultur.

Danmark er et af de lykkeligste lande i verden, fordi det har en høj grad af social støtte og lighed, en god balance mellem arbejde og privatliv og en sund arbejdskultur. Det danske velfærdssystem sikrer, at folk kan leve komfortabelt med sociale ydelser som gratis sundhedspleje og uddannelse.

Hvad er nogle danske traditioner?

Danmark er et skandinavisk land, der har en rig historie og kultur. Danskerne er kendt for deres traditioner, som varierer fra egn til egn.

Hvor mange danskere bor i Danmark?

Danmark er et lille land i Nordeuropa. Det er det mindste af de skandinaviske lande. Danmark er et konstitutionelt monarki med dronning Margrethe II som sin monarke. Landet har været medlem af NATO siden 1949 og af Den Europæiske Union siden 1973.

Befolkningen i Danmark er 5.741.000 (2018). Det betyder, at der bor omkring 1,6 millioner danskere i Danmark.

Hvad har danskerne på?

Danmark er et land i Nordeuropa. Danmarks hovedstad og største by er København. Det har en befolkning på 1,6 millioner mennesker.

Danmark er et monarki med Dronning Margrethe II som statsoverhoved og Kong Frederik IX som regeringsleder.

Den danske regering er baseret på et parlamentarisk system med et konstitutionelt monarki, hvilket betyder, at Dronning Margrethe II har begrænset magt i styringen af Danmark, og hun deler sin magt med Folketinget (eller Folketinget).

Danmarks økonomi er blandt verdens mest velstående og stabile økonomier, rangeret som nummer 18 i 2018 af IMF

Danskerne går i tøj, der er praktisk til deres klima, som kan være koldt om vinteren. De bærer også tøj, der er behageligt til deres daglige aktiviteter, såsom at gå til skole eller arbejde, dyrke sport eller bare slappe af derhjemme.